Politie gaat scherp controleren op onbetaalde motorrijtuigbelasting


Het Korps Politie Aruba ( KPA) staat op scherp en agenten zullen strenge controles uitvoeren naar mensen die hun motorrijtuigbelasting niet hebben betaald, stelt Justitie-minister Arthur Dowers.
Volgens Dowers is de politie al bezig  met het uitvoeren van vaste, flexibele en mobiele controles overal op het eiland.  Echter, wegens het hoge aantal mensen dat hun motorrijtuigenbelasting nog niet heeft betaald , wil hij de bevolking duidelijk maken dat de politie hierdoor  strenger gaat optreden. Nadat de Belastingdienst haar bezorgdheid had geuit over het hoge percentage (20procent)  van voertuigeigenaren die hun motorrijtuigbelasting niet hebben betaald, raadt Dowers eenieder aan om deze op tijd te voldoen aangezienze hiervoor nog een paar dagen de tijd hebben.
Op maandag 15 mei is er een herrinering uitgestuurd door de Belastingdienst, men heeft dan uiterlijk twee weken de tijd om het openstaande  bedrag te betalen.
Volgens de instantie  gaat het voornamelijk om klanten  die de motorrijtuigbelasting van 2017 nog niet hebben betaald, maar het kan ook zijn  dat er openstaande bedragen zijn van 2015 en 2016. Tot 29 mei 2017 kan de voerttuigeigenaar het  openstaand bedrag voldoen, voordat het naheffingsaanslagproces in gang wordt gezet.